Asfalteringswerkzaamheden bij Dreumel van de Van Heemstraweg
Asfalteringswerkzaamheden bij Dreumel van de Van Heemstraweg Foto: Bastiaan Wesselink

Evaluatie werkbedrijf: afstand werkgevers en werknemers groeit

Algemeen

DRUTEN - De kloof tussen mensen die toch al een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en werkgevers wordt groter. Dat is één van de conclusies van de evaluatie van het Werkbedrijf.

Die instantie stelt zich ten doel te bemiddelen tussen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkgevers. De gemeentes Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen bekostigen het Werkbedrijf. Het is dan de bedoeling dat de doelgroep geen beroep meer hoeft te doen op een uitkering in enige vorm.

Uit de evaluatie blijkt dat werkgevers steeds vaker om andere talenten vragen dan de toekomstige werknemers hebben. Dat vraagt om enerzijds betere scholing en begeleiding van de werknemers en anderzijds om betere communicatie met de werkgevers. In dat kader wachten de gemeentes ook op de afronding van het project ‘Doe je mee’, dat in Nijmegen, Mook en Middelaar, Beuningen en Druten gaande is.

Mensen die niet bij het Werkbedrijf zijn aangesloten, worden bevraagd over hun ervaringen met de arbeidsmarkt. Deze doelgroep krijgt hulp in de vorm van zorg, schuldhulpverlening of arbeidsbemiddeling.

Door Gerrit Jan Riedstra