Jeugdleden van de basketbalvereniging.
Jeugdleden van de basketbalvereniging. Foto: Challenge Beuningen

Plan voor nieuw basketbalveld

Algemeen

BEUNINGEN - Ondersteund door zevenhonderd handtekeningen heeft Basketbalvereniging Challenge de gemeente Beuningen gevraagd het buitenveld in het Hosterdpark te verbeteren. Daarvoor heeft de vereniging een plan ingediend.   

De makers van het plan, Tom Dorussen, Chiel van Haaren en Mark Toorenburg, wijzen de gemeente op de maatschappelijke waarde van de voorziening. Daarom zou een combinatie met een nieuw te realiseren skate- of pumptrackbaan goed zijn.  

Basketbalvereniging Challenge kon de zomers van 2020 en 2021 doortrainen, naast zwembad De Plons. De pandemie leerde de vereniging dat er grote behoefte is aan een buitenvoorziening voor deze sport. Naast het Hosterdpark zag de vereniging ook het veld bij basisschool De Hoeven en het aanleggen van een nieuw veld op sportpark de Ooijgraaf als mogelijk geschikte locatie. 

Het Hosterdpark heeft, mede door de centrale ligging in het dorp, de voorkeur. Nadelen van het Hosterdpark zijn op dit moment evenwel dat het veld niet groot genoeg is voor serieuze trainingen, te glad is door regen, groenafval en ganzenpoep, onveilig door een afwateringsput en op sommige plaatsen verzakt omdat het veld wordt gebruikt als parkeerplaats door de plantsoenendienst. Er is bovendien geen verlichting, waardoor het veld sociaal onveilig is en slechts een beperkt aantal maanden van het jaar bespeelbaar.