Donya Chioutar wint de tekenwedstrijd van Sjors Sportief & Creatief en de boekjes worden uitgereikt aan de basisschoolkinderen.
Donya Chioutar wint de tekenwedstrijd van Sjors Sportief & Creatief en de boekjes worden uitgereikt aan de basisschoolkinderen. Foto: Eigen foto

Donya Chioutar wint wedstrijd Sjors Sportief en Creatief

Algemeen

BEUNINGEN - Donya Chioutar uit groep 7 van basisschool De Vuurvlinder in Beuningen heeft de tekenwedstrijd van Sjors Sportief & Creatief gewonnen. Wethouder Hans Driessen heeft haar het eerste boekje Sjors Sportief & Creatief overhandigd en een cheque aangeboden voor een dagje springen met de hele klas bij SportQube. 

Op 1 februari zijn op alle basisscholen in de gemeente Beuningen de Sjors-boekjes uitgedeeld. De jeugd kan zich via de website www.beuningensameninbeweging.nl inschrijven voor leuke creatieve en sportieve activiteiten in en rondom de gemeente Beuningen. Kinderen krijgen het advies om de website goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden het hele jaar door nieuwe activiteiten en workshops aan. 

Tijdens de activiteiten wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende coronamaatregelen. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan proeven aan de activiteit van hun eerste keus. 

Het hele schooljaar kan er nog ingeschreven worden. Kennismaken met sport en cultuur Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier - vaak gratis - kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente heeft in samenwerking met de buurtsportcoaches van Beuningen samen in beweging en de sportverenigingen/cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het boordevolle Sjorsboekje, waarin de activiteiten worden aangeboden.

Donya Chioutar wint de tekenwedstrijd van Sjors Sportief & Creatief en de boekjes worden uitgereikt aan de basisschoolkinderen.