Afbeelding

Extra subsidie voor Stichting AED Rivierenland

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - De gemeenteraad van de gemeente West Maas en Waal kent Stichting AED Rivierenland dit jaar een extra subsidie toe van 5.000 euro.

De extra subsidie is bedoeld om de opgelopen achterstanden in reanimatielessen in te halen. Met deze subsidie gaat de Stichting AED Rivierenland eigen lesmateriaal aanschaffen, instructeurs inhuren, lesruimtes reserveren en vooral veel cursussen organiseren. Binnenkort bespreekt Stichting AED Rivierenland haar activiteitenplan en begroting met de gemeente.

Wethouder Rob Reuvers: ‘Ik ben verheugd dat deze motie is aangenomen in de raad. Door deze extra subsidie worden meer mensen opgeleid in hoe ze met een AED moeten omgaan.
Daarmee worden meer mensenlevens gered.’

De coronamaatregelen zorgden voor een achterstand in het geven van reanimatiecursussen aan nieuwe cursisten. En er is een achterstand in het geven van herhalingslessen aan mensen die al cursus hebben gevolgd. Inmiddels is het lesgeven weer mogelijk. Deze maand start de Stichting met het geven van reanimatielessen in Alphen.

Dekkend netwerk AED’s 
Stichting AED Rivierenland ontvangt elk jaar subsidie van de gemeente West Maas en Waal om in de gemeente een dekkend netwerk van AED’s te behouden en de AED kasten te beheren. De AED’s zijn 24/7 beschikbaar. Daarnaast helpt de Stichting (burger)initiatieven met de aanschaf van de AED. Door advies te geven over welke AED en AED kast aan te schaffen. En wat de beste plek is om de AED kast op te hangen.
Ook geven zij reanimatiecursussen zodat er voldoende personen zijn die kunnen reanimeren. De Stichting is aangesloten op HartslagNu.

AED’s zorgen ervoor dat het hartritme hersteld wordt wanneer een hartritme verstoord is. Het normale hartritme wordt hersteld door een schok van een AED. Het inzetten van een AED is een belangrijke schakel in de overleving van slachtoffers met een hartstilstand. 

Kijk op www.westmaasenwaal.nl/AED voor meer informatie over AED in de gemeente West Maas en Waal.