Finn en Mart winnen de eerste prijs bij 'vrijheid schilderij'
Finn en Mart winnen de eerste prijs bij 'vrijheid schilderij' Foto: Kinderkunstprijs

Winnaars bekend kinderkunstprijs 2021-2022

Algemeen

MAAS EN WAAL - Woensdag 2 februari jl. zijn alle prijzen uitgereikt aan de kinderen op de scholen. Twee leden van Stichting Kunst Maas en Waal zijn op bezoek geweest bij alle deelnemende scholen en verrasten de kinderen met de prijzen. Deze werden met veel enthousiasme in ontvangst genomen.

De jurering van de deelnemende kunstwerken werd gedaan door Huub en Adelheid Kortekaas en Hein van Houten. Daaruit is volgende uitslag kenbaar gemaakt.

De prijswinnaars van het thema ‘Huis van de toekomst’:
De eerste prijs: Lars P, Lars O, Jelle en Guus van de St. Lambertusschool in Maasbommel. De tweede prijs: Jules, Lieke en Isabel van de St. Lambertusschool in Maasbommel en de derde prijs ging naar: Saar, Max en Eva van De Oversteek in Dreumel.

Bij ‘Vrijheid schilderij’ waren de prijswinnaars:

Finn en Mart van De Leeuwenkuil in Beneden-Leeuwen wonnen de eerste prijs. De tweede prijs ging naar Juan en Youri van ‘t Geerke in Puiflijk en de derde prijs naar Madelief en Jenny van ‘t Geerke in Puiflijk.

Bij ‘ga voor gezond collage’ ging de eerste prijs naar Stan en Luuk van de St. Lamberusschool in Maasbommel. Stan en Luuk krijgen een boeiend en actief uitje aangeboden. Ze gaan naar het Museum Het Valkhof in Nijmegen en gaan op Romeinentoer.

Alle 620 kinderen van de deelnemende groepen hebben een leuk presentje ontvangen in de vorm van een houten dominospel. Ondanks er geen prijsuitreiking in de Bogerd is geweest door de lockdown was het een zeer geslaagde Kinderkunstprijs.

Vanwege de lockdown is de expositie in de Bogerd verlengd. De expositie zal nog te zien zijn tot en met maart dit jaar. 

De winnaars van de St. Lambertusschool in Maasbommel
De winnende bokalen
Het winnende kunstwerk 'huis van de toekomst'
Het winnende kunstwerk 'vrijheid schilderij'.