Afbeelding
Foto: John van Gelder

De vlag uit in Heerewaarden

Algemeen

In Heerewaarden kan de dorpsvlag uit, want het dorp tussen de Maas en de Waal bestaat dit jaar maar liefst 1025 jaar. Ter gelegenheid van het 1000-jarig bestaan werd de vlag ontworpen. Het dorp is van plan dit heuglijke feit te vieren met verschillende activiteiten die tijdens een informatiebijeenkomst op 8 februari vorm gaan krijgen. 

In 1997 vierde Heerewaarden haar 1000-jarig bestaan op een wijze dat bij velen indruk heeft gemaakt. Er werd van alles georganiseerd in het dorp, mensen werkten samen en brachten mooie dingen aan aan de gevels en in de straten. De Stichting Duizend Jaren Heerewaarden had het voortouw in de toen nog (net) zelfstandige gemeente Heerewaarden.

Heerewaardense vlag
Op zaterdag 1 februari 1997 vond de officiële opening plaats, middels ingebruikstelling van de dorpspomp tussen het (voormalig) gemeentehuis en de N.H. kerk. Ook werd de Heerewaardense vlag gemaakt. Op de Facebookpagina, Heerewaarden dorp tussen Maas en Waal wordt aan alle inwoners een oproep gedaan om deze vlag vanaf 1 februari weer te laten wapperen.

Er zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden en waar mogelijk zal de dorpsraad van Heerewaarden hierin ondersteunen. Wil je meer weten of aansluiten met een initiatief of vereniging? Stuur dan een bericht naar: info@dorpsraadheerewaarden.nl. 

Informatiebijeenkomst
Op 8 februari is er een informatiebijeenkomst in MFC De Steen. Iedereen die zich betrokken voelt bij het dorp, en mee wil denken over, en een bijdrage wil leveren aan activiteiten ter gelegenheid van het 1025-jarig bestaan, is welkom. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.