Logo demaasenwaler.nl
<p>Foto ter illustratie (vrachtwagen bij maisoogst in Wamel).</p>

Foto ter illustratie (vrachtwagen bij maisoogst in Wamel).

(Foto: Henk van Coolwijk)

Voorstel verbod zwaar verkeer Afferden sneuvelt

DRUTEN - Een voorstel van Kernachtig Druten en Welzijn Druten om zwaar verkeer uit de kern Afferden te weren sneuvelde gisteravond in de gemeenteraadsvergadering. 

Het onderwerp was niet door het college van b en w op de agenda gezet maar als motie door de beide partijen, van coalitie én oppositie, ingelast. Het stuitte op verbazing van de overige fracties, ook van de dorpslijsten, omdat de gemeenteraad in februari over verkeer in de gemeente gaat praten.

Wethouder Willy Brink stelde vast dat je voor zo’n besluit de infrastructuur moet veranderen, verkeersbesluiten moet nemen, overleg moet hebben met verschillende partijen en nut en noodzaak aan moet tonen. Bovendien, en daarin vond hij de rest van de raad aan zijn zijde, waarom de kwestie niet in februari aangepakt, samen met de andere kernen?

Uiteindelijk, na een korte schorsing, gaf Welzijn Druten, een van de indieners van het plan, aan dat de motie toch ‘in stand zou worden gehouden’. Na nóg een schorsing nam evenwel Kernachtig Druten het woord, om te melden dat de motie zou worden ingetrokken.

Door Gerrit Jan Riedstra

Meer berichten