Logo demaasenwaler.nl
Foto: Gemeente Wijchen

Wijchen: blijven werken aan krachtig centrum

WIJCHEN - ‘We blijven werken aan een krachtig centrum van Wijchen met een compleet aanbod en ruimte voor ontmoeting. De overige winkelgebieden houden een wijkfunctie. Op bedrijventerrein Wijchen-Oost wijzen we uitzonderingslocaties aan waar we volumineuze detailhandel zoals doe-het-zelfzaken kunnen clusteren.’ Aldus wethouder Nick Derks over de detailhandelstructuurvisie Wijchen.

De visie is tot stand gekomen door een enquête onder ondernemers, overleggen met twee klankbordgroepen, een bezoekersonderzoek en inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en bevolkingsprognoses. Het college stelt de gemeenteraad voor om deze detailhandelsstructuurvisie samen met een nieuwe toekomstvisie voor het centrum vast te stellen.

De beleidsnotitie detailhandel uit 2015 was toe aan een actualisatie. De afgelopen jaren is er op het gebied van detailhandel veel gebeurd, zoals de opkomst van online winkelen. De effecten van de coronamaatregelen laten ook zijn sporen achter. Vandaar dat er gebruik is gemaakt van de subsidieregeling Steengoed Benutten van de Provincie Gelderland voor het opstellen van een toekomstvisie voor het centrum van Wijchen.

Meer berichten