Logo demaasenwaler.nl
<p>Als het gras plaats maakt voor appartementen moet een oplossing worden gezocht voor de afvoer van regenwater.&nbsp;</p>

Als het gras plaats maakt voor appartementen moet een oplossing worden gezocht voor de afvoer van regenwater. 

(Foto: Gerrit Jan Riedstra)

Parkeren en water problemen bij nieuwbouw Portier

DRUTEN - Waterafvoer en parkeerruimte zijn twee zaken waar projectontwikkelaar KlokGroep op stuit bij de realisering van de drie woningbouwlocaties Portier, Het Erf en Hooiwal in Druten. 

De plannen bevinden zich nog in de inspraakfase, maar geven voor de gemeente Druten al redenen tot kanttekeningen. 

Wat betreft Portier, tussen Heuvel en Van Heemstraweg, gaat het om de parkeerruimte. Niet alleen de bewoners, ook de Bogerd heeft capaciteit nodig. Wethouder André Springveld: ‘We willen de nieuwe wijk op kwalitatief hoogwaardig niveau houden. Dat betekent onder meer veel groen, maar je moet de auto’s ergens kwijt.’ Onder de geplande twee woontorens komen parkeergarages, maar Springveld kan zich voorstellen dat ook nog een verdieping lager parkeerruimte wordt geschapen.

Afwatering
Het bebouwen van Hooiwal en Het Erf betekent dat grasland plaats maakt voor bestrating. Dat kan problemen opleveren met de waterhuishouding. Het water moet ergens heen. KlokGroep kijkt samen met de gemeente naar een oplossing.

Meer berichten