Logo demaasenwaler.nl
<p>Snelweg bij bedrijventerrein Schoenaker Beuningen</p>

Snelweg bij bedrijventerrein Schoenaker Beuningen

(Foto: GER LOEFFEN)

Bedrijventerrein Schoenakers verkeersonveilig

BEUNINGEN - Het Beuningse bedrijventerrein Schoenaker kent een aantal onveilige verkeerssituaties, blijkt uit onderzoek. 

Op korte termijn komen er echter geen maatregelen. De afgelopen jaren ontving de gemeente regelmatig signalen van ondernemers en werknemers over de onveilige verkeerssituatie op het bedrijventerrein. Zo zijn er nauwelijks aparte stroken voor voetgangers en fietsers, wordt er te hard gereden en wordt er, door de ruime opzet van wegen (voor grote vrachtwagens) nauwelijks geremd in bochten. 

Uit een kort onderzoek blijkt dat er mogelijkheden zijn voor de korte, middellange en lange termijn. Maatregelen op korte termijn, zoals het aanbrengen van markeringen en afwijkende kleuren op de kruisingen, ziet de gemeente niet zitten. Deze zouden nauwelijks helpen of zijn volgens de gemeente een schijnoplossing. 

Naar oplossingen voor de langere termijn wil de gemeente wel kijken. Het gaat dan onder meer om de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Goudwerf, het bouwen van busdrempels  en de realisatie van kruispuntplateaus. In april moet er een voorstel naar de gemeenteraad gaan om iets aan de verkeersveiligheid te doen.

Door Patrick Huisman

Meer berichten