Logo demaasenwaler.nl
<p>Manuela l'Herminez en Piet Donkers</p>

Manuela l'Herminez en Piet Donkers

(Foto: Dorpsmoestuinvereniging West Maas en Waal)

Startbijeenkomst Dorpsmoestuin West Maas en Waal

WAMEL - Tussen de Waalbandijk en de Hogeweg in Wamel wordt nog dit jaar de eerste dorpsmoestuin van Maas en Waal gerealiseerd. Dorpsmoestuinvereniging West Maas en Waal houdt op zaterdag 5 februari een startbijeenkomst om de plannen rondom de inrichting van de dorpsmoestuin toe te lichten. Behalve de reeds aangemelde leden zijn ook andere geïnteresseerden welkom.

De dorpsmoestuinvereniging wil een moestuin opzetten waar inwoners een perceel kunnen huren om groente op te telen. Vanuit het perspectief van gezondheid, biedt een dorpsmoestuin de mogelijkheid om actief bezig te zijn in de buitenlucht. Het bevordert de kennis over gezonde voedingsmiddelen en gezond eten. Op 21 januari is de pachtovereenkomst met de eigenaar van de grond ondertekend en hiermee is het startsein gegeven om met de uitvoering van de plannen te starten. Het streven is om half maart, begin april de moestuin officieel te kunnen openen.

Subsidie
Gemeente West Maas en Waal verstrekt een eenmalige subsidie van 5.000 euro om het project op poten te zetten. Wethouder Reuvers: ‘De gemeente wil graag zien dat de inwoners binnen hun eigen gemeenschap meer verbinding met elkaar zoeken om de leefbaarheid te creëren. Dit project is daarvan een mooi voorbeeld.’

Het ledental van de vereniging staat inmiddels al op 33 en bijna dagelijks komen er weer nieuwe aanmeldingen binnen, laat het voorlopige bestuur van de stichting weten. Tijdens de bijeenkomst op zaterdag 5 februari worden de plannen rondom de dorpsmoestuin verder toegelicht. De bijeenkomst vindt plaats in De Rosmolen en is verdeeld in drie tijdsblokken; van 9.45 tot 10.30 uur, van 10.45 tot 11.30 uur en van 11.45 tot 12.30 uur.
Aanmelden is verplicht en kan via rino.herminez@gmail.com. Voor meer informatie zie ook: www.dorpsmoestuin.nl.

Door Hanneke de Vries

Meer berichten