Logo demaasenwaler.nl
<p>Carnavalsoptocht Puiflijk in betere tijden.</p>

Carnavalsoptocht Puiflijk in betere tijden.

(Foto: Henk van Coolwijk)

Carnaval in Druten afgelast

DRUTEN - Carnavalsverenigingen uit de gemeente Druten hebben zaterdagochtend bekendgemaakt dat het carnaval in februari wordt afgelast. ‘Een beslissing die we gezamenlijk, en met pijn in het hart genomen hebben.’ 

‘Vol goede moed hebben wij in augustus 2021 de voorbereidingen voor carnaval 2022 weer opgestart. In die tijd zag de carnavalsperiode er rooskleuriger uit. We zijn inmiddels ingehaald door de realiteit en concluderen dat het niet mogelijk is dat carnaval, in de vorm zoals we die kennen, gevierd kan worden. Tenzij er een wonder gebeurt’, aldus de verenigingen.

Ze realiseren zich dat het afgelasten van het carnavalsprogramma een domper is voor alle carnavalsvierders. ‘Het is echter de realiteit waarin we nu leven’, laten ze weten. 

De carnavalsverenigingen van de dorpen uit de gemeente Druten zijn zich momenteel aan het beraden in hoeverre er alternatieven mogelijk zijn, in welke vorm dan ook. Zodra hier meer over bekend is, zal de betreffende vereniging dit afzonderlijk communiceren. 

Meer berichten