Logo demaasenwaler.nl
<p>Protestantse kerk in Beuningen met de RK kerk op de achtergrond.</p>

Protestantse kerk in Beuningen met de RK kerk op de achtergrond.

(Foto: Erna Kool)

Bezoekers weer welkom in Protestantse kerken

DRUTEN/BEUNINGEN - Bij kerkdiensten van de Protestantse gemeente Rivierenland Oost zijn kerkgangers weer welkom. Dat betekent dat de kerkdiensten voor komende zondag in Druten, Beuningen en Wijchen weer fysiek bijgewoond kunnen worden. 

Sinds 19 januari mogen alle activiteiten weer plaatsvinden. Dit besluit is genomen na het advies van het Overlegorgaan tussen de kerken en de overheid (CIO). Voor de vieringen, bijeenkomsten en vergaderingen die weer doorgaan, wordt geen QR-code gevraagd. Er hoeft niet te worden gereserveerd, maar wel wordt er bij binnenkomst geregistreerd en geplaceerd. Het koffiedrinken na de vieringen en tijdens vergaderingen kan ook weer plaatsvinden, met in achtneming van de basisregels. Alleen bij de door de overheid als bijeenkomst bestempelde activiteiten, is de controle op het coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht. Denk bijvoorbeeld aan de koorrepetities.

De kerkdiensten die voor zondag staan gepland gaan dus door mét kerkgangers. Na afloop kan er worden koffie gedronken met in achtneming van de regels. De diensten beginnen om 10.00 uur. In Wijchen gaat ds. Jan Willem Drost voor, en in Druten mw. Wilma Blaak. In Beuningen kunnen belangstellenden vanaf 10.00 uur via het scherm meeleven met de dienst in Druten, en na afloop samen koffie drinken.

Meer berichten