V.l.n.r. wethouder Erik Peters en de winnaars van de 1e prijs.
V.l.n.r. wethouder Erik Peters en de winnaars van de 1e prijs. Foto: Gemeente West Maas en Waal

Winnaars kerstbomenactie gemeente West Maas en Waal

20 jan., 16:47 Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Zaterdag 8 januari hebben inwoners van gemeente West Maas en Waal massaal hun kerstboom ingeleverd. Ze maakten hiermee zowel zelf als hun favoriete vereniging kans op een mooie prijs.

Wethouder Erik Peters heeft door loting uit de bonnen die bij de kerstbomen werden ingeleverd, de prijswinnaars bepaald. De eerste prijs, een bon van 100 euro, was voor Anky van Wichen uit Alphen. De tweede prijs, een bon van 75 euro, ging naar Jurgen Gerritsen uit Beneden-Leeuwen. De derde prijs, een bon van 50 euro, was voor Henny Markus uit Beneden-Leeuwen. Niet alleen de brenger van de boom won een prijs. Ook de favoriete vereniging van de prijswinnaars kregen een geldprijs. Anky gunde de jeugd van voetbalvereniging Avios/DBV 225 euro. De publieke omroep Extra FM kreeg 150 euro via Jurgen en tennisvereniging Lewabo kreeg 100 euro namens Henny.

Recycling
Gemeente West Maas en Waal organiseert al een paar jaar een inzamelactie voor kerstbomen in haar 8 dorpen. Deze worden door Avri tot compost gerecycled. Dit jaar zijn rond de 550 stuks ingeleverd. Dit was ruim 8.000 kilogram.

In elk dorp staat een meestal plaatselijke vereniging om de bomen in te nemen. De volgende verenigingen hebben dit jaar hiermee een leuk zakcentje verdiend: SV Avios in Alphen, Vereniging Dorpshuis de Uithof in Altforst, Fleurig Appeltern in Appeltern, CV de Oelebolle in Beneden-Leeuwen, Activiteiten Commissie Beneden-Leeuwen in Boven-Leeuwen, TTV Trumelo in Dreumel, Voetbalvereniging DBV in Maasbommel en ExtraFM in Wamel.

Digitale krant