Logo demaasenwaler.nl
<p>Dirk-Jan Beumer en burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld.</p>

Dirk-Jan Beumer en burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld.

(Foto: Richard Schoonderwoerd)

Oprichting Goededoelenweek Hart van Maas en Waal

AFFERDEN/DRUTEN/PUIFLIJK - Elk jaar gaat een groot aantal collectanten langs de deuren voor verschillende goede doelen. In Afferden, Druten en Puiflijk gaat dat vanaf 2022 anders. Vanuit de gedachte ‘samen loont’ bundelen fondsen hun krachten in de Stichting Goededoelenweek Hart van Maas en Waal.

Om de oprichting van de stichting te vieren hield het bestuur donderdag 6 januari een online meeting met burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld. Daarna was er een fotomoment waarin de voorzitter, Dirk-Jan Beumer, symbolisch het logo van de stichting aan de burgemeester overhandigde.

Zestien goede doelen
Met ingang van dit jaar gaan de collectanten van zestien landelijke goede doelen in één week gezamenlijk op pad in Afferden, Druten en Puiflijk om geld op te halen. Goed nieuws, want er komt dus maar één collectant aan de deur die voor alle aangesloten CBF doelen samen collecteert. Je kiest zelf of je een gift doet voor alle goede doelen samen of voor een of meerdere specifieke goede doelen apart.
Al een paar maanden is er door vrijwilligers hard gewerkt om deze nieuwe manier van collecteren te organiseren. Deze vrijwilligers, de collecte coördinatoren en wijkhoofden van de aangesloten goede doelen, zien de meerwaarde in het bundelen van de collectes: ‘Het betekent niet alleen een efficiëntieslag, we borgen hiermee voor de toekomst het collecteren in het hart van Maas en Waal.’

Ook burgemeester Corry Van Rhee-Oud Ammerveld draagt het initiatief een warm hart toe, al hoopt zij wel dat op korte termijn ook de dorpen Deest en Horssen zullen aansluiten. De stichting laat weten dat dat zeker de bedoeling is, maar dat er om organisatorische redenen gestart wordt in drie van de vijf dorpen van de gemeente Druten. ‘Wij nodigen collecte coördinatoren uit Deest en Horssen, van de zestien aangesloten goede doelen, van harte uit om contact op te nemen, zodat we samen kunnen onderzoeken of het mogelijk is het collectegebied uit te breiden.’

Om de collecte tot een succes te maken, is de stichting nog op zoek naar collectanten in Puiflijk en Druten-Zuid. Daarnaast hoopt zij sponsoren te vinden die de stichting een warm hart toedragen en mee willen helpen bij de start van dit nieuwe evenement. Van de gemeente Druten heeft de stichting een startsubsidie ontvangen om onder meer de notariskosten te dekken.

Voor meer informatie over de stichting en de zestien goede doelen waarvoor gecollecteerd wordt, zie: www.gdwhartvanmaasenwaal.nl.

Meer berichten