Logo demaasenwaler.nl
<p>Impressie natuurspeeltuin Alphen</p>

Impressie natuurspeeltuin Alphen

(Foto: SLAG)

Natuurspeeltuin in Alphen

ALPHEN - Stichting Leefbaar Alphen Gelderland (SLAG) wil een natuurspeeltuin ontwikkelen, samen met kinderen uit het dorp. De toekomstige speeltuin moet een mooie, veilige groene omgeving worden waarin jong en oud kan ontspannen, ontmoeten en spelen. 

Het initiatief voor de speeltuin komt van leerlingen van de basisschool. SLAG heeft hen in een workshop gevraagd wat er veranderd zou kunnen worden in het dorp. Zij gaven aan te willen spelen in een groene omgeving. Een natuurspeeltuin werd uiteindelijk het idee. 

Ontwerp
De kinderen hebben hun wensen kenbaar gemaakt en deze uitgewerkt in een ontwerp.

In de uitwerking is ook rekening gehouden met minder validen. De paden worden verbreed en verhard zodat een rolstoel of rollator zijn weg kan vinden. Daarnaast zijn er aangepaste speeltoestellen in het plan opgenomen, zoals een nestschommel en een extra brede glijbaan. 

Inzamelingsactie
Met de hulp van de kinderen wil SLAG, door middel van verschillende activiteiten, geld inzamelen voor het realiseren van de natuurspeeltuin en het aanschaffen van een speeltoestel.

Meer informatie
Voor meer informatie over de actie, zie: samenvoordebuurt.nl/nl/initiatives/details/253/samen-spelen-in-het-groen of via de verkorte link: bit.ly/3rlZeQs.

Meer berichten