Logo demaasenwaler.nl
Foto: Bastiaan Wesselink

Vaartijden maasveren tijdelijk verruimd voor scholieren

APPELTERN/ALPHEN - Stichting Maasveren heeft ook de komende weken te kampen met stakende veermannen, zo laat de stichting op haar Facebookpagina weten. Als gevolg hiervan zijn er stremmingen en zijn de veerponten enkel nog toegankelijk voor scholieren en andere fietsverkeer. Ook voetgangers kunnen mee naar de overkant. Met ingang van volgende week worden de vaartijden tijdelijk uitgebreid voor scholieren. 

De veermannen staken al enkele weken voor behoud van de inmiddels verlopen cao. Ze varen momenteel alleen nog enkele uren voor scholieren. Met ingang van volgende week worden die uren uitgebreid en varen er drie veren tussen zeven uur en half zes. De stakers varen dan vrijwillig, ze krijgen geen loon. De vaartijden worden tijdelijk verruimd omdat er volgende week schoolonderzoeken zijn. Het gaat om de veren Megen-Appeltern, Alphen-Ooijen en Lith-Appeltern. In de weekenden wordt niet gevaren. De veren Maasbommel-Megen en Alem- Maren Kessel zijn tot en met zondag 30 januari gestremd voor alle verkeer.

Bij Stichting Maasveren en de betrokken gemeenten komen ondertussen veel klachten binnen over de actie van de veermannen. Er is vooralsnog geen zicht op verbetering. 

Meer berichten