Burgemeester Hubert Bruls.
Burgemeester Hubert Bruls. Foto: Ger Loeffen

Veiligheidsregio: ‘We gaan handhaven’

13 jan, 16:43 Algemeen

- - UPDATE - -

NIJMEGEN - Op regels die vanaf de persconferentie vrijdagavond gelden zal worden gehandhaafd. Dat brengen de veertien burgemeester van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid donderdagmiddag 13 januari in een gezamenlijke verklaring naar buiten. 

Het is een reactie op de voorgenomen actie van winkeliers en horeca-ondernemers in verscheidene gemeenten om zaterdag uit protest tussen 10.00 en 17.00 uur open te zijn. 

Indien willens en wetens regels worden overtreden, dan zal ‘direct’ worden opgetreden, stellen de burgemeesters. Hubert Bruls, voorzitter van de veiligheidsregio over de handhaving: ‘Dat doen we zoals we altijd al hebben gedaan: met begrip voor de situatie, in overleg en alleen bij bewuste en evidente overtredingen.’ 

De Drutense ondernemers zinnen op een vriendelijker vorm van actie, die binnen de regels blijft maar de boodschap wel duidelijk over het voetlicht brengt. Centrummanager Nadine Huntink kon daar vanmiddag nog niet veel over zeggen, maar ziet bijvoorbeeld wel iets in ‘een kop koffie’ op straat om aandacht te vragen voor de nijpende situatie van de winkeliers en horeca.  

 De burgemeesters vragen overigens wel de regering met klem om een beleid vast te stellen voor de lange termijn. Indien corona nog lang onder ons blijft moet de middenstand op een of andere manier kunnen worden geholpen, vinden ze.

!
Digitale krant