De Hogestraat in Druten.
De Hogestraat in Druten. Foto: JVG fotografie

Winkels en horeca Druten bereiden actie voor

13 jan, 15:08 Algemeen

 - - UPDATE - -

DRUTEN - Drutense winkeliers en horeca-ondernemers beraden zich voor zaterdag op een actie met een vriendelijker karakter dan een ‘protest’, zo stelt centrummanager Nadine Huntink. In een aantal gemeenten elders in den lande besloten ondernemers tot openstelling van de zaak om zo te protesteren tegen de coronamaatregelen. Dat gaat haar te ver. Vanmiddag heeft overleg plaats over de te volgen koers.

De overheid heeft van verscheidene gemeenten, ook van Druten, een brief heeft gekregen met het verzoek om niet-essentiële winkels te openen met gepaste veiligheidsmaatregelen. Daarmee is evenwel niet gezegd dat er zaterdag niet wordt gehandhaafd.

Willy Brink, loco-burgemeester, stelt dat onder het huidige coronaregime moet worden gehandhaafd. Protesteren mag altijd, geeft hij aan. ‘Ik begrijp de behoefte, maar verkopen mag niet.’ 

‘In de regio hebben we gezegd dat we moeten handhaven. Het is natuurlijk wel de vraag hóe je dat gaat doen. We zullen er niet met gestrekt been in gaan. Veel hangt er ook van af hoe het gaat. Excessen moet je voorkomen.’

Eerder vandaag meldden wij dat de Drutense ondernemers ook aan de protestactie wilden meedoen. Vandaag wordt nog druk overlegd over de plannen voor zaterdag. 

!
Digitale krant