Afbeelding
Foto: Gemeente Druten

Gemeente Druten roept Den Haag op om coronamaatregelen te verruimen

12 jan, 14:33 Algemeen

DRUTEN -  De gemeente Druten heeft een open brief geschreven aan de Minister-President Mark Rutte met het dringende verzoek om zo snel mogelijk te komen tot verruiming van de huidige coronamaatregelen. 

Het college van Burgemeester en Wethouders maakt zich in toenemende mate zorgen over de financieel-economische en maatschappelijke gevolgen van de huidige lockdown. Waar het maatschappelijk draagvlak eerder breed was lijkt dit nu zienderogen af te namen.

De gemeente realiseert zich natuurlijk dat er een pandemie te bestrijden en is zich ervan bewust dat er in de toekomst maatregelen nodig zijn op de schadelijke effecten te minimaliseren. De ondernemers maar ook de culturele sector hebben bij eerdere lockdowns laten zien hun verantwoordelijkheid te nemen en hiermee op veilige en innovatieve wijze open te kunnen. Een verruiming van de maatregelen geeft de ondernemers en de instellingen de kans de deuren weer te openen. De gemeente roept Den Haag ook op een duurzaam perspectief te bieden voor de komende maanden (of toekomst)

Bijlage: Open brief aan Minister-President M.Rutte

!
Digitale krant