Nieuwe vloeren in dorpshuis De Lèghe Polder.
Nieuwe vloeren in dorpshuis De Lèghe Polder. Foto: Ger Loeffen

Renovatie van de vloeren in de Lèghe Polder gereed

12 jan, 09:57 Algemeen

BEUNINGEN - Tijdens de kerstvakantie hebben vrijwilligers in sociaal cultureel centrum De Lèghe Polder niet stilgezeten. Er is hard gewerkt om alle vloeren in het gebouw te renoveren.

De stichting van De Lèghe Polder is zelf verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie. De gemeente Beuningen ondersteunt bij ingrijpende verbouwingen en groot onderhoud.

Het afgelopen jaar heeft het dorpshuis, dat normaal bruist van de activiteiten voor jong en oud, een aantal keren moeten sluiten. De teleurstelling bij allen, zowel medewerkers als gebruikers, was groot.

Ontmoetingsplaats
Als openbare ontmoetingsplaats voor alle dorpsbewoners biedt het onderdak aan een breed scala van functies en activiteiten: verenigingen, sportclubs, schoolgym, bibliotheek, het Rode Kruis en de CWZ-prikpost. Daarnaast zijn er vele incidentele gebruikers die de weg naar De Lèghe Polder weten te vinden.

Renovatie
De vloerbedekking is in de kerstvakantie vervangen en de houten- en gymzaalvloer zijn opgeknapt. Alle vloeren van De Lèghe Polder in Beuningen zijn weer in goede conditie en klaar voor gebruik.
Op dit moment zijn plannen in ontwikkeling aangaande verduurzamen, vergroenen en gedeeltelijke renovatie van het sociaal cultureel centrum.
De vrijwilligers hopen iedereen weer vanaf medio januari te mogen ontvangen, indien de coronamaatregelen versoepeld worden.

Kijk voor meer informatie op leghepolder.nl.

De vloeren van de Lèghe Polder in Beuningen worden onder handen genomen.
Digitale krant