Logo demaasenwaler.nl
Foto: Wikipedia

IVN zoekt vrijwilligers voor de paddentrek

MAAS EN WAAL - In de periode van februari tot half april trekken salamanders, padden en kikkers van hun winterverblijven naar de voortplantingswateren. Op sommige locaties is dat een gevaarlijke tocht. Ook dit jaar wil de Werkgroep Amfibieën van IVN Maas en Waal het aantal dieren tellen, en ze helpen veilig de weg over te steken. Dat doet men op verschillende locaties in de regio. Vrijwilligers zijn welkom om de werkgroep te helpen.

Behalve dat IVN de dieren veilig wil overzetten, vraagt zij gemeenten om tijdens de donkeren uren betreffende wegen daar waar mogelijk af te sluiten. De organisatie hoopt op begrip van de weggebruikers. Kent u een weg waar in voorgaande jaren veel overreden amfibieën lagen of de dieren in afvoerputten vallen? Laat dit dan weten via paddentrekivnmw@gmail.com 

Vrijwilligers 

Ook dit jaar zijn vrijwilligers welkom om de werkgroep te helpen. Afhankelijk van de weersomstandigheden die voor de amfibieën gunstig zijn (vochtige lucht en niet te koud) gaat men vanaf de schemering op zoek naar de dieren. Het enige dat men nodig heeft om te helpen zijn handschoenen (ook ter bescherming van de huid van de amfibieën) en een zaklamp. Eventuele coronamaatregelen worden opgevolgd.

Zin om mee te doen? Vul dan het aanmeldformulier op www.ivn.nl/afdeling/maas-en-waal in, zodat de werkgroep een goede verdeling van locaties en vrijwilligers kan maken. Vooraf krijgen de vrijwilligers instructies over de werkwijze. Neem voor meer informatie contact op via mail: paddentrekivnmw@gmail.com.

Meer berichten