Anita Smits-de Kinkelder
Anita Smits-de Kinkelder Foto: CDA Druten

Anita Smits-de Kinkelder nieuwe lijsttrekker CDA Druten

10 jan, 16:03 Algemeen

DRUTEN - Anita Smits-de Kinkelder neemt het stokje over van Johan Wiersma en wordt de nieuwe lijsttrekker van CDA Druten. Anita is ruim 42 jaar werkzaam geweest binnen het lokale openbaar bestuur waar van de laatste jaren als gemeentesecretaris van de gemeente Mook en Middelaar. Daardoor kent zij als geen ander alle aspecten die binnen een gemeente spelen en heeft zij de lokale politiek van verschillende kanten ervaren.

Vanuit de kernwaarden van het CDA zet Anita zich in op de lokale speerpunten van het CDA-verkiezingsprogramma zoals betrouwbaarheid, leefbaarheid, zorgzaamheid en duurzaamheid. Dit komt tot uiting in samenwerken en verbinden in brede zin, het terugbrengen van de menselijke schaal en het herstellen van het vertrouwen in de overheid.

Anita is recent met vervroegd pensioen gegaan waardoor zij zich namens het CDA volledig kan richten op het behartigen van de lokale belangen. Zij is ook geruime tijd als afdelingshoofd en loco-secretaris werkzaam geweest bij de gemeente Druten. Anita is 62 jaar, woont 20 jaar in Druten en kent onze gemeente als geen ander.

Huidig fractievoorzitter Johan Wiersma heeft besloten zich niet verkiesbaar te stellen als lijsttrekker van het CDA Druten en staat op plaats 2. Johan heeft te kennen gegeven dat het fractievoorzitterschap op dit moment moeilijk te combineren is met zijn huidige werkzame verantwoordelijkheden.

!
Digitale krant