Afbeelding
Foto: Diana de Leur

Concert Euregio-kwintet

7 jan, 11:09 Algemeen

BERGHAREN - Op zondag 16 januari geeft het Euregio-kwintet een concert in de Protestantse kerk in Bergharen.

Op het programma staan 2 meesterwerken uit de kamermuziek: het Amerikaanse strijkkwartet van Antonin Dvorák en het kwintet voor piano en strijkkwartet van Johannes Brahms. 

Het Amerikaanse kwartet van Dvorák is het meeste gespeelde kamermuziekwerk van Dvorák. Het is ontstaan in dezelfde tijd als zijn beroemde 9e symfonie ‘Uit de nieuwe wereld’. In zijn melodieën klinken elementen van gospels en Boheemse volksliederen door.

Het strijkkwintet van Brahms wordt gerekend tot het allerbeste wat hij gecomponeerd heeft binnen de kamermuziek.

De leden van het Euregio pianokwintet zijn van internationale afkomst. Violiste Susanne Broekhuijsen studeerde onder meer bij de Russische violist Ilja Grubert. Haar vader Jan Broekhuijsen is zowel pianist als muziektherapeut. De in Canada opgeleide Joan Dillon werkte 42 jaar in het Orkest van het Oosten. Cellist Benno Rickert studeerde in Keulen en is plaatsvervangend directeur van de muziekschool in Borken. Altvioliste Miriam van Dixhoorn heeft haar baan in het Rotterdams Philharmonisch Orkest ingeruild voor haar lespraktijk “Toermalijn” in Winterswijk. Deze musici hebben elkaar gevonden omdat ze allemaal aan deze of aan de andere kant van de grens wonen en een gezamenlijke passie voor de kamermuziek delen. In hun beroepspraktijk hebben zij allen grote ervaring met optredens in diverse kamermuziekformaties en orkesten in binnen- en buitenland

Het concert begint om 15.00 uur. Toegang is € 10,00. Reserveren is aan te bevelen vanwege de beperking in het aantal zitplaatsen. Dat kan bij Kees Joosse: kees_joosse@outlook.com.

Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen boven de 12 jaar.

!
Digitale krant