De nieuwe Kidscrew van Bibliotheek Beuningen.
De nieuwe Kidscrew van Bibliotheek Beuningen. Foto: Gemma Cornelissen

Bibliotheek Beuningen heeft nieuwe Kidscrew

5 jan, 09:10 Algemeen

BEUNINGEN - Wie weet er nu beter wat kinderen willen dan kinderen zelf? Voor Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid reden om de Kidscrew op te starten; een club creatieve kinderen tussen de 8 en 12 jaar die meedenkt over het activiteitenprogramma, leestips geeft en de jeugd enthousiast maakt voor de bieb. Afgelopen week kwam de nieuwe Kidscrew van Bibliotheek Beuningen voor het eerst samen.

Het initiatief startte drie jaar geleden, en is uitgerold in de bibliotheken in Beuningen en Nijmegen. De Kidscrew maakte in de afgelopen jaren diverse boekenvlogs en dacht mee over de activiteiten van de bibliotheek. ‘Eigenlijk zijn de kinderen de ambassadeurs voor het kinderprogramma. Ze enthousiasmeren anderen, geven leestips, en maken leuke filmpjes over bijvoorbeeld de Kinderboekenweek, Night at the library junior en kindercollege’s’, aldus Gemma Cornelissen, programmamaker bij de bibliotheek.

Nieuwe gezichten
De ‘razende reporters’ komen vier á vijf middagen samen om ideeën te bedenken en het kinderprogramma vorm te geven. Vorige week was voor de Beuningse Kidscrew de eerste bijeenkomst in de nieuwe samenstelling. ‘Sommige kinderen zitten er vanaf de start bij, maar we hebben ook enkele nieuwe gezichten’, vertelt Gemma. ‘Heel graag zouden we nog een paar jongens aan de crew willen toevoegen.’

Tijdens de eerste brainstormsessie kwamen al veel leuke ideeën naar voren. Gemma: ‘Iets met honden doen, een hut bouwen van boeken, een boekenspeurtocht, boeken inzamelen voor kwetsbare kinderen en wat te denken van een kindercollege door een N.E.C. voetballer, die vertelt hoe je een goede voetballer kunt worden?’ Als programmamaker gaat Gemma vervolgens aan de slag om te kijken wat er gerealiseerd kan worden. 

Heb je interesse om de Kidscrew te versterken? Stuur dan een berichtje naar gcornelissen@obgz.nl. Meer info: www.obgz.nl/kidscrew.html.

!
Digitale krant