Afbeelding
Foto: AV Oss’78
sport

Marathon Trainingsprogramma

3 jan, 13:05 Algemeen

OSS - AV Oss’78 en de organisatie van De Maasdijk hebben de handen ineengeslagen voor een uniek trainingsprogramma: het Marathon Trainingsprogramma Maasdijk 2022. Dit trainingsprogramma bereidt deelnemers in 22 weken voor op deelname aan de hele of de halve marathon van De Maasdijk op 18 juni 2022. Naast trainingen krijgen deelnemers diverse extra’s zoals een videoanalyse en een hartslagtest. Het trainingsprogramma start op donderdag 27 januari.

Het Marathon Trainingsprogramma Maasdijk 2022 wordt, uiteraard corona-proof, verzorgd door een deskundige en ervaren trainer. Er is 1x per week een groepstraining en daarnaast trainen de deelnemers 2x per week zelfstandig op basis van een persoonlijk trainingsschema. De groepstrainingen zijn gericht op uithoudingsvermogen, looptechniek, kracht, lenigheid en coördinatie.

Extra’s: videoanalyse en hartslagtest

Het Marathon Trainingsprogramma biedt naast trainingen ook diverse extra’s. Er worden video-opnamen gemaakt die individueel worden besproken. Daarbij wordt gelet op looptechniek, paslengte en pasritme. Ook wordt er een hartslagtest gehouden op basis waarvan voor elke deelnemer de ideale snelheid en hartslagfrequentie voor duurlopen worden bepaald.

Instapniveau
Voor deelname aan het Marathon Trainingsprogramma is een instapniveau vereist. Van deelnemers die de marathon willen gaan lopen wordt verwacht dat zij ten minste drie maal een halve marathonwedstrijd hebben gelopen, waarvan de laatste niet langer dan zes maanden geleden is. Deelnemers die de halve marathon gaan lopen hebben ten minste drie maal een 10 kilometerwedstrijd gelopen, waarvan de laatste niet langer dan zes maanden geleden is.

Meer info

Het Marathon Trainingsprogramma Maasdijk 2022 start op donderdag 27 januari 2022. De groepstraining vindt plaats op donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur. De kosten voor deelname bedragen 99 euro. Aanmelden kan per e-mail naar looptrainer@avoss78.nl. Vermeld hierbij je naam, woonplaats, telefoonnummer en geboortejaar. Bij 32 deelnemers sluit de inschrijving. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ruud Scholte 06-37 30 12 02. 

Digitale krant