Afbeelding
Foto: Joost Hol

Eerste Oliebollencup groot succes

Algemeen

MAAS EN WAAL - Afgelopen oudejaarsdag vond voor het eerste de Maas en Waalse Oliebollencup plaats. Een wedstrijd voor de thuisbakkers van oliebollen uit de regio Maas en Waal. Het idee is ontstaan uit het gemis aan activiteiten in deze periode, het laten zien van de vereniging en wellicht de start van een nieuwe traditie. Brein achter de wedstrijd is een groepje enthousiastelingen van Carnavalsverenging de Plékkers uit Alphen. Ondanks de strenge maatregelen kon de bakwedstrijd, in aangepaste vorm volgens de maatregelen, gewoon doorgaan.

Het was even afwachten hoeveel mensen een gooi naar de titel ‘Lekkerste Oliebol van Maas en Waal’ zouden doen. Met een aantal van 21 verschillende creaties is de organisatie dik tevreden. Op de parkeerplaats van dorshuis de Hucht werden er vele verschillende creaties ingeleverd. Naast de naturel bollen en krentenbollen kwamen er ook bijvoorbeeld bollen voorbij met room, Flügel, appel en lente-ui. De jury, bestaande uit Prins Joseph, Adjudant Stephan, Jeugdprins Bing en Jeugdadjudant Kees, had er wel een klus aan. Zij proefde van alle bollen een stuk en beoordeelde deze op structuur, uitstraling, smaak en originaliteit. Na alle bollen beoordeeld te hebben werd er een top-3 opgemaakt. Op de derde plaats eindigde Lieke Merckx met de Feestbollen, nummer twee was Danielle Veeninga met de Chocolade pepernoot kaneel bollen en de winnaar was Myrthe Nauta met haar Pizzabollen. De winnaars ontvangen binnenkort hun prijs, waarbij Myrthe de wisseltrofee een jaar lang zal mogen houden. Een prachtige schaal gemaakt door de Tingieterij.

Al met al een geweldige eerste editie en hopelijk voor herhaling vatbaar. De hoop is er ook dat het evenement dan kan groeien en er een feestmiddag van gemaakt kan worden in samenwerking met dorpshuis de Hucht.