Honderdste wandeling.
Honderdste wandeling. Foto: John van Gelder

Honderdste Wandelcafé Deest

Algemeen

DEEST - Wandelcafé Deest beleefde afgelopen maandag 13 december een bijzonder mijlpaal. Het was officieel de honderdste keer dat er met inwoners in en om Deest gewandeld werd. 

Sinds de start van het Wandelcafé in Deest hebben kartrekkers Theo Robben en Ria Kuijpers bijgehouden hoeveel wandelingen er zijn gemaakt. Maandag tikte de teller de honderd aan. Dit heuglijke feit werd gevierd door de deelnemers na afloop koffie met iets lekkers aan te bieden. Theo en Ria benadrukken het sociale aspect van het Wandelcafé: ‘De kerkklokken luiden niet meer bij overlijden van een inwoner in het dorp, maar tijdens het wandelen weet altijd wel iemand wat er is gebeurd.’

Ook werd er na afloop van de honderdste wandeling een oorkonde en medaille uitgereikt aan de 83-jarige Bertus Tolsma. Hij heeft het vaakst meegelopen met het Wandelcafé. 

Fysiotherapeut Lucien Thissen onderstreepte tijdens de bijeenkomst na afloop de impact van het wandelen op je gezondheid: ‘Jullie zijn goed bezig! Het Wandelcafé is het beste medicijn voor je gezondheid’. 

In alle dorpen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal zijn Wandelcafés. De activiteiten gaan door met inachtneming van de coronaregels. Voor starttijden en locaties, zie: www.bendefit.nu/kalender.

Bertus Tolsma krijgt een medaille en oorkonde uitgereikt
Bertus Tolsma krijgt een medaille en oorkonde uitgereikt