Afbeelding

Cameratoezicht diverse locaties gemeente Druten

Algemeen

DRUTEN - De camera’s op de Markt, het busstation en sportcomplex De Gelenberg worden niet langer uitgelezen door de politie, maar door een nieuwe stichting, opgezet door de gemeente Nijmegen. 

Het gaat om vier camera’s op de Markt en evenzoveel op De Gelenberg. Daarnaast is ook bij het busstation cameratoezicht. Al enige jaren gaf de politie te kennen niet meer met het uitlezen van de camerabeelden belast te willen zijn. Gemeentes sluiten nu met de nieuwe Regionale Toezicht Centrale dienstverleningsovereenkomsten. Het toezicht en de opslag van gegevens moeten blijven voldoen aan de (privacy)regels die al golden. 

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld geeft aan dat het cameratoezicht niet specifiek te maken heeft met jongerenoverlast in Druten. Daar maakte de gemeenteraad zich in de raadsvergadering van november zorgen over.
‘Het cameratoezicht staat daar los van. Het is ook met name de preventieve werking die er van uitgaat. De camera’s zijn vooral ten behoeve van handhaving van de openbare orde en om veiligheid en leefbaarheid te bevorderen.’

Door Gerrit Jan Riedstra