Peter Drenth, Frans van Gelder en Wim Jagtenberg.
Peter Drenth, Frans van Gelder en Wim Jagtenberg. Foto: CDA West Maas en Waal

Gedeputeerde Peter Drenth in gesprek over Kaliwaal

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Gedeputeerde bij Provincie Gelderland Peter Drenth heeft afgelopen vrijdag 3 december een bezoek gebracht aan CDA West Maas en Waal. Met raadslid Frans van Gelder en voorzitter Wim Jagtenberg sprak hij over de slibstort in de Kaliwaal.

CDA West Maas en Waal laat weten dat het via deze weg mogelijk was om ‘het echte verhaal te horen’. ‘Dit omdat de Provincie de instantie is die de stortvergunning dient te toetsen aan het daarvoor bestaande landelijke beleid. De aangekondigde mogelijke slibstort in de Kaliwaal is inhoudelijk en procedureel besproken, waardoor we als CDA West Maas en Waal nu beter begrijpen hoe de vork in de steel zit. Ook de vergoedingen die door de gemeente Druten worden ontvangen, en waar deze vandaan komen, zijn aan de orde geweest. Dit laatste element voelt als zeer onrechtvaardig.’

Slibstort is een belangrijk thema voor de inwoners van West Maas en Waal en in het bijzonder voor de dorpen Boven- en Beneden-Leeuwen, die direct grenzen aan de Kaliwaal. Bij calamiteiten tijdens of na het storten zullen deze bewoners als eerste de gevolgen daarvan ondervinden. ‘De discussie was verhelderend en zal worden vervolgd nu het proces voorwaarts gaat’, aldus de CDA-leden.