Afbeelding
Foto: Studio Pannekoek

Eerste Maas en Waalse Oliebollencup

Algemeen

ALPHEN - Het einde van het jaar nadert en het was wederom een vreemd jaar. Corona voert nog steeds de boventoon in ons dagelijks bestaan. Voor plaatselijke verenigingen is het lastig om contact met hun dorpsbewoners te blijven houden. Toch probeert CV de Plèkkers uit Alphen dit te doen, ook nu het wat lastiger is. Hieruit is een nieuw idee geboren: De Maas en Waalse Oliebollencup.

We zijn langzaam aan het aftellen naar het einde van het jaar. Tijdens de laatste dagen wordt er traditiegetrouw ook lekker gegeten. Eén van de eeuwenoude tradities is het eten van Oliebollen. Het Algemeen Dagblad gaat jaarlijks op zoek naar de beste Oliebollenbakkers van ons land. Dit zijn enkel bakkerijen en kramen. 

Toch zijn er ook veel mensen die thuis heerlijke oliebollen bakken. Op Oudejaarsdag gaan de Plèkkers op zoek naar de lekkerste oliebol uit de regio! Dit kunnen oliebollen zijn met óf zonder krenten, maar ook een origineel idee. Tegenwoordig bestaan er ook tompoucebollen en frikandelbollen. Heeft u een nog origineler en lekkerder idee? 

Alle mogelijke creaties mogen op 31 december tussen 14.00 uur en 18.00 uur worden ingeleverd bij Dorpshuis de Hucht in Alphen. Je hoeft niet uit Alphen te komen en iedereen mag een gooi doen naar deze titel! Graag minimaal 2 oliebollen inleveren. 

Vervolgens worden de bollen getest door een mooi testpanel. Daarin zitten onder andere Prins Joseph d’n Enigste, Adjudant Stephan, Jeugdprins Bing en Jeugdadjudant Kees. Zij geven cijfers en daaruit zullen verschillende prijswinnaars komen. De hoofdprijs is een frietpan en een wisseltrofee, de Oliebollencup! De uitslag zal doormiddel van een livestream om ongeveer 18.00 uur plaatsvinden. Wanneer de regels het alsnog toestaan, zal er tijdens een evenement bij De Hucht het glas worden geheven en de uitslag bekend worden gemaakt, maar wanneer dit kan wordt dat tijdig en duidelijk gecommuniceerd. 

Doe dus mee en laat je creativiteit de vrije loop! Bij voorkeur vooraf even aanmelden dat je mee wilt doen. Dit kan via oliebollencup@outlook.com. Deelnemers klaar? Bakken maar!

Afbeelding