Logo demaasenwaler.nl
<p>Sit-in in de aula van de school.</p>

Sit-in in de aula van de school.

(Foto: leerling)

Leerlingen Dominicus College houden zitprotest

NIJMEGEN - Leerlingen van het Dominicus College laten dinsdagochtend van zich horen. Middels een sit-in in de aula uiten ze hun onvrede over de plannen om de school te laten fuseren of zelfs op te heffen. Onder het mom van ‘het bestuur speelt met onze toekomst’, spelen de leerlingen spelletjes met elkaar, in plaats van naar de lessen te gaan.

Update 12.23 uur: Met de actie hebben de leerlingen alvast een ding bereikt: het college van bestuur zegt komende donderdag met de leerlingen in gesprek te gaan. Vanwege de impact van de actie is aan het einde van de ochtend door de rector ad interim besloten de lessen voor de rest van de dag te laten vervallen.

De sit-in werd op touw gezet door leerlingen van 4 en 5 havo en vwo, onder het motto; straks geen toekomst, nu geen les. Ze willen daarmee aandacht te vragen voor de grote impact van de onzekere toekomstplannen van het Dominicus College en solidair zijn met de onderbouw leerlingen, voor wie de sluiting nog grotere consequenties heeft. De aankondiging van de actie werd op maandagavond verspreid onder de leerlingen. Ook diverse onderbouw klassen sloten aan bij het zitprotest.

Om hun boodschap kracht bij te zetten, plakten de leerlingen overal in de school stickers. In de aula werden toespraken gehouden. Ook konden de leerlingen een spandoek ondertekenen, om zich uit te spreken tegen de plannen van het bestuur. Leerlingen die, vanwege quarantaine, online les hebben werden door anderen via de iPad rondgeleid. Buiten hadden zich zo’n dertig ouders verzameld om de actie van de leerlingen te ondersteunen.

Reden voor de actie is dat het Dominicus College in het geheim besprekingen voerde met het Kandinsky college over een samengaan vanwege teruglopende leerlingenaantallen. Daarbij zou het gebouw van het Dominicus worden opgegeven. Later bleek dat het overkoepelende scholenbestuur een andere school graag in het gebouw aan de Energieweg gevestigd ziet, waar het Dominicus College voor zou moeten wijken.

Petitie
Verschillende partijen strijden hard voor het openblijven van het Dominicus College. Er is hiervoor inmiddels een petitie gestart. Ondertekenen kan nog steeds via
https://www.petities.nl/petitions/sluit-het-dominicus-college-niet.

Meer berichten