Logo demaasenwaler.nl
<p>Gemeentehuis in Druten.</p>

Gemeentehuis in Druten.

(Foto: Chantal Roest)

Gemeente Druten start anti-discriminatie campagne

DRUTEN - Maandag 29 november start de anti-discriminatiecampagne “Allemaal anders, 100% Druten”. De campagne is een initiatief van de gemeente Druten in samenwerking met antidiscriminatieorganisatie VizierOost. Drutenaren en Welzijnsstichting MeerVoormekaar, woningcorporatie Woonwaarts en Vluchtelingenwerk ondersteunen de campagne. Ook in Wijchen wordt de campagne gestart.

De campagne is gericht op het herkenbaar en bespreekbaar maken van discriminatie. Drutenaren en de burgemeester vertellen in filmpjes hun persoonlijke verhalen over respect en gelijke rechten. Over hoe het ook kan, en wat wél werkt. Zodat dit inspireert om op te volgen. De filmpjes staan op vizieroost.nl/allemaalanders. 

De posters komen in Druten en de dorpen op straat. Op de posters staat een QR-code. Deze verwijst rechtstreeks naar de campagnepagina. Diverse lokale organisaties steunen de campagne en delen berichten op social media met de hashtag #allemaalanders. 

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld zegt: “We denken vaak dat discriminatie niet voor komt bij ons, in onze gemeente, maar toch is dit wel het geval. Weliswaar meestal onbewust en niet zo bedoeld, maar toch. In onze gemeente willen we dat iedereen zich welkom voelt, mee kan doen en zich thuis en zich in het openbaar veilig voelt. Ongeacht herkomst en etniciteit, leeftijd, sekse, uiterlijk, opleiding, religie, geaardheid en competenties.” 

Omgaan met discriminatie
Zie of ervaart u discriminatie, bij uzelf of een ander? Steun de persoon die het overkomt. Iets doen maakt een groot verschil. Meld elk incident ook bij www.vizieroost.nl, ook als u geen hulp of advies nodig heeft. Heeft u twijfels over de vraag of er sprake is van discriminatie, of weet u niet hoe u dit bespreekbaar kunt maken? Ook hiervoor kunt u terecht bij VizierOost. Samen zijn we 100% Druten.

Meer berichten