Logo demaasenwaler.nl
Foto: Frans Luijendijk

Avri haalt gft minder vaak op

WEST MAAS EN WAAL - Avri moet haar dienstverlening aanpassen door het toenemend aantal besmettingen bij medewerkers en meer gevallen van thuisisolatie. Vanaf maandag 29 november wordt de groene gft-container tijdelijk één keer per vier weken opgehaald. Ook is de milieustraat in Culemborg de komende dagen gesloten. 

 Afvalinzameling is een vitale maatschappelijke taak die Avri zo goed als mogelijk uitvoert. Er zijn nu alleen zoveel medewerkers ziek gemeld dat het niet meer lukt de planning uit te voeren zoals het hoort.

Inzameling gft
Vanaf maandag 29 november zal in alle Avri-gemeenten de groene gft-container tijdelijk één keer per vier weken worden geleegd. Normaal gesproken is dit elke twee weken. Het aanbod van gft in de wintermaanden is over het algemeen lager dan in de zomer. Op deze manier komen er medewerkers vrij voor de inzameling van andere afvalsoorten. Omdat nog onbekend is wanneer er weer voldoende medewerkers beschikbaar zijn, geldt deze maatregel tot en met 28 januari 2022.

Milieustraat gesloten
De milieustraat in Culemborg blijft van 27 t/m 30 november dicht. De milieustraten in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel zijn wel geopend. Inwoners kunnen helpen door een bezoek aan de milieustraat uit te stellen. Dat beperkt de wachttijd. Houdt de uitzonderlijke situatie aan dan staat dat op de website van Avri. Toch naar de milieustraat? Volg dan in ieder geval de instructies van medewerkers op. Kom met maximaal twee personen per auto, kinderen blijven in de auto. Kom uiterlijk een uur voor sluitingstijd om er zeker van te zijn dat u aan de beurt komt. Blijf thuis bij klachten die op corona kunnen wijzen.

Actuele informatie
De actuele afvalkalender en informatie over de gewijzigde afvalinzameling is te vinden in de Avri-app en op avri.nl/corona.

Meer berichten