Logo demaasenwaler.nl
De burgemeesters van gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen.
De burgemeesters van gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen. (Foto: Renske Bun)

Orange the World

REGIO - Ieder jaar vragen Ministeries, provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties van 25 november tot 10 december aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De Soroptimistenclub Batenburg Maas & Waal heeft het initiatief genomen om samen met de gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen NEE te zeggen tegen dit geweld.

Met de actie ‘Orange the World’ wordt zestien dagen lang wereldwijd aandacht gevraagd voor het geweld tegen vrouwen en meisjes zoals huiselijk geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang en kindhuwelijken. De actie start op 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) en eindigt op 10 december (de Dag van de Rechten van de Mens).

Gebouwen oranje verlicht
Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen worden in de hele wereld gebouwen oranje uitgelicht. De kleur oranje staat namelijk symbool voor een stralende toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook in de gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen zal de campagne inwoners niet ontgaan. In samenwerking met de de drie gemeenten zorgt Soroptimistclub Batenburg Maas & Waal ervoor dat de het gemeentehuis in Druten en Beuningen, de RK kerk en de molen in Beuningen, de molen in Wijchen en de RK kerk in Weurt tijdens de periode van Orange the World worden verlicht.

Meer berichten