Logo demaasenwaler.nl
Foto: Richard Martens

Samenwerking CWZ Orthoparc

NIJMEGEN/ROZENDAAL - Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) Nijmegen gaat samenwerken met kliniek Orthoparc in Rozendaal. CWZ gaat een deel van de orthopedische operaties uitvoeren bij Orthoparc. Hierbij maken de orthopedisch chirurgen van CWZ gebruik van de faciliteiten van Orthoparc. 

De wachttijden voor de meeste orthopedische behandelingen (aangaande botten, spieren, banden, pezen en gewrichten) in CWZ zijn momenteel de kortste van de regio. Door de samenwerking wil CWZ voorkomen dat de wachttijden op de langere termijn oplopen als gevolg van de coronacrisis, leefstijlproblematiek en de toenemende vergrijzing.
De keuze om een operatie bij Orthoparc uit te voeren, wordt altijd in overleg met de patiënt genomen. Alle andere afspraken zowel voor als na de operatie, hebben in CWZ plaats. De behandelend orthopedisch chirurg van CWZ voert de operatie uit en wordt tijdens de operatie geholpen door ervaren verpleegkundigen, anesthesisten en fysiotherapeuten van Orthoparc.

Orthoparc is een kliniek voor innovatieve orthopedie met drie vestigingen: Rozendaal (bij Arnhem), Lelystad en Bosch en Duin. Orthoparc heeft vijf operatiekamers met de daarbij behorende faciliteiten. Patiënten zijn alleen op de dag van de operatie bij Orthoparc en blijven onder behandeling van CWZ. 

 De samenwerking begint met een proefperiode. Na deze periode volgt een evaluatie waarbij de patiënttevredenheid en het effect op de wachttijden centraal staan.

Meer berichten