Logo demaasenwaler.nl
<p>Synchroonzwemsters van Cadans in het huidige zwembad, De Plons.</p>

Synchroonzwemsters van Cadans in het huidige zwembad, De Plons.

(Foto: Anja Hopman)

Beuningen krijgt een nieuw zwembad

BEUNINGEN - Een nieuw zwembad aan de Ooijgraaf in Beuningen in 2025, met twee baden en een whirlpool. Dat is in grote lijnen het plan van burgemeester en wethouders in Beuningen. Het 10 miljoen euro kostende plan gaat overigens niet iedereen tevreden stellen. 

Weliswaar komt er een wedstrijdbassin van 25 x 10 meter met vier banen en een maximale diepte van 2,5 meter. Maar dat is niet voldoende voor officiële wedstrijden, overigens vinden die nu ook niet plaats in Beuningen. Volgens berekeningen wordt het bad dan ook te groot voor de te verwachten bezetting. Ook wordt het bad niet diep genoeg voor de duikvereniging die nu wel gebruikt maakt van het huidige zwembad De Plons. Naast het wedstrijdbad komt er een instructiebassin van 12 x 10 meter dat daarmee iets kleiner wordt dan het huidige bad in De Plons.

Aanbouw sporthal
Het nieuwe zwembad wordt zo ontworpen dat er in de toekomst een sporthal kan worden aangebouwd. Verder is het terrein op de Ooijgraaf al in eigendom van de gemeente, zijn er voldoende parkeerplaatsen en is de locatie goed bereikbaar. Wel moet het bestemmingsplan qua oppervlakte en hoogte aangepast worden. Een ander groot voordeel is dat tijdens de bouw het huidige zwembad gewoon open kan blijven.

Nog niet duidelijk is of er een beweegbare bodem komt in het instructiebad, daarover vindt nog overleg plaats met de verenigingen. 

Naast de eenmalige financiering van 10 miljoen euro is de gemeente straks jaarlijks ruim 527.000 euro kwijt aan het zwembad. Dat ligt nu rond de 127.000 euro. Volgens wethouder Driessen is dat een normaal bedrag voor een zwembadvoorziening zoals die er straks uitziet. 

Door Patrick Huisman

Meer berichten