Logo demaasenwaler.nl
<p>Een kunstworkshop voor kinderen in Galerie De Nieuwe Gang in Beuningen.</p>

Een kunstworkshop voor kinderen in Galerie De Nieuwe Gang in Beuningen.

(Foto: Perspectief Beuningen)

Nieuw kunst- en cultuurbeleid Beuningen

BEUNINGEN - Het meer zichtbaar maken van kunst, cultuur en erfgoed, meer samenwerking tussen amateurs en professionals op dat gebied en jongeren er meer bij betrekken. Dat zijn de hoofdpunten uit het nieuwe kunst en cultuurbeleid van de gemeente Beuningen.

Na ruim tien jaar ligt er een nieuw beleidsstuk en verantwoordelijk wethouder Driessen is er blij mee: ‘Het is om eerlijk te zijn een beetje verwaarloosd, ook door geldgebrek en door de tijd die Beuningen nodig had om financieel weer op adem te komen.’
De nota die vastgesteld is voor de komende acht jaar laat nieuwe ambities zien, maar het is nog geen concrete invulling. ‘De hoofdlijnen van het beleid stellen we nu vast en naar ik hoop ook de gemeenteraad. De uitvoering moet dan bij een nieuw college van burgemeester en wethouders komen te liggen’, zo zegt Driessen.

Voor het schrijven van de kadernota is aan inwoners en organisaties gevraagd om mee te denken en vragen te beantwoorden als ‘Wat mist u nog op cultureel vlak en wat vindt u goed?’ Via een vragenlijst konden inwoners en organisaties vragen beantwoorden. Ook jongeren zijn gevraagd naar hun mening. Zij werden op straat geïnterviewd over kunst, cultuur en erfgoed. Jongeren van het Dominicus College gaven hun mening over de kunst in de openbare ruimte.

Door Patrick Huisman

Meer berichten