Logo demaasenwaler.nl
Bert van Haaften, voorzitter IVN Maas en Waal, ontvangt de cheque uit handen van Bert Vos en Michael Story van Rotaryclub Maas en Waal.
Bert van Haaften, voorzitter IVN Maas en Waal, ontvangt de cheque uit handen van Bert Vos en Michael Story van Rotaryclub Maas en Waal. (Foto: Cor Groot)

Rotaryclub ondersteunt natuuronderwijs IVN

MAAS EN WAAL - Jaarlijks organiseert Rotaryclub Maas en Waal de Botary. Met deze roeiwedstrijd ondersteunt de club altijd een goed doel uit de regio. Dit jaar doneert de club 2.500 euro aan IVN Maas en Waal. Met dit bedrag kan IVN geïnteresseerde vrijwilligers opleiden die natuurlessen gaan verzorgen op basisscholen.

IVN Maas en Waal maakt zich sterk voor natuureducatie en zoekt daarom de samenwerking met basisscholen uit de regio. Tijdens wandelingen nemen enthousiaste schoolgidsen de leerlingen mee door het Land van Maas en Waal. Onderweg vertellen zij de kinderen over de flora en fauna die ze buiten tegenkomen. Eind januari start een cursus voor vrijwilligers die als schoolgids aan de slag willen gaan. Naast natuurkennis worden tijdens de cursus ook didactische basisvaardigheden geleerd. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze cursus aanmelden via www.ivn.nl/afdeling/maas-enwaal.

Meer berichten