Logo demaasenwaler.nl
Gerard Worm en Ellen Thomassen.
Gerard Worm en Ellen Thomassen. (Foto: Kernachtig Druten)

Dorpslijst Deest gaat op in Kernachtig Druten

DEEST - Afgelopen donderdagavond hebben de leden van Dorpslijst Deest besloten om op te gaan in Kernachtig Druten. Beide partijen spreken van een strategische stap om de toekomst van de actieve politiek vanuit Deest te borgen. 

Gerard Worm, fractievoorzitter van Kernachtig Druten, zegt in een reactie verheugd te zijn met het initiatief uit de gemeenschap van Deest. ‘Het fundament voor de samenwerking dat raadslid Ellen Thomassen vanuit Dorpslijst Deest de afgelopen jaren met ons als coalitiepartner heeft gelegd is ontzettend sterk.’ Thomassen merkt daarbij op dat de standpunten van beide partijen nu al dicht bij elkaar lagen. ‘Een samenwerking lag bovendien in het verschiet met de voorgenomen fusie van gemeentes Druten en Wijchen. Ondanks dat die niet is doorgegaan is nu het juiste moment aangebroken om de toekomst van de actieve politiek vanuit Deest zeker te stellen.’

Het feit dat Thomassen dit jaar na 14 jaar afscheid neemt als raadslid is mede aanleiding voor het besluit. In de afgelopen jaren is de situatie voor Dorpslijst Deest reeds veranderd. Zo is er al jaren onvoldoende aanwas voor bestuurlijke functies, waardoor de partij naar eigen zeggen zeer kwetsbaar is. 

Eigenheid van Deest
Kernachtig Druten wil inzetten op de eigenheid en het karakter van het dorp Deest. ‘Samen willen we met de inwoners en de actieve dorpsraad bepalen welke zaken belangrijk zijn voor een leefbare gemeenschap.’ Het behouden en zo mogelijk vergroten van het karakteristieke sociaal- maatschappelijk gevoel binnen de dorpsgemeenschap is daarbij een belangrijk speerpunt.

Meer berichten