Logo demaasenwaler.nl
<p>Door het kunstwerk richting gemeentehuis van Beuningen kijkend.</p>

Door het kunstwerk richting gemeentehuis van Beuningen kijkend.

(Foto: Erna Kool)

Nieuwe kadernota Kunst, cultuur en erfgoed

BEUNINGEN - Er is een nieuwe kadernota kunst, cultuur en erfgoed gemeente Beuningen.

De gemeente Beuningen heeft een rijk aanbod van kunst, cultuur en erfgoed. Denk aan kunstwerken in de openbare ruimte, Romeins erfgoed, het muziekonderwijs bij de basisscholen, de bibliotheek en kunstenaars die tentoonstellingen hebben, bijvoorbeeld bij de Nieuwe Gang. 

De vorige nota was van 2007 en daarom vond de gemeente het tijd om deze te vernieuwen. Op dinsdag 16 november stelde het college de kadernota kunst, cultuur en erfgoed ‘Samen verbindingen maken en kunst, cultuur en erfgoed weer laten bruisen’, vast. 

In de kadernota staan ambities en beleidsdoelen. De gemeente Beuningen wil onderdelen van het bestaande cultuurbeleid behouden en verder ontwikkelen. Denk aan het bibliotheekbeleid en het beleid voor muziekonderwijs (cultuureducatie). 

Voor het schrijven van de kadernota is aan inwoners en organisaties gevraagd om mee te denken en vragen te beantwoorden als ‘Wat mist u nog op cultureel vlak en wat vindt u goed?’ Via een vragenlijst konden inwoners en organisaties vragen beantwoorden. Ook jongeren zijn gevraagd om hun mening. Zij werden op straat geïnterviewd over kunst, cultuur en erfgoed. Jongeren van het Dominicus College gaven hun mening over de kunst in de openbare ruimte.

De gemeenteraad bespreekt de kadernota binnenkort.

Meer berichten