Logo demaasenwaler.nl
Foto:

Spookwoningen gemeente Beuningen onderzocht

 BEUNINGEN - Dinsdag 16 november 2021 heeft het Ondermijningsteam Tweestromenland (OTSL) een actie uitgevoerd om spookbewoning in gemeente Beuningen in kaart te brengen in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. Bij spookbewoning staat de woning ‘op papier’ leeg, maar wordt deze in praktijk wel bewoond. In totaal zijn er 13 adressen gecontroleerd. 

Resultaten van de actiedag

Van de 13 onderzochte panden wordt er één pand nader onderzocht door de politie. De overige adressen bleken na controle in orde. Het Ondermijningsteam Tweestromenland kreeg alle medewerking om hun controle te kunnen uitvoeren.

Wat zijn spookwoningen?

Een spookwoning is een huis of appartement dat illegaal wordt bewoond. Als blijkt dat de bewoner van het pand niet staat ingeschreven op het betreffende adres, wordt gesproken van een spookwoning. Een spookwoning kan een dekmantel zijn voor criminelen. 

Doel controle 

Een spookwoning wordt in sommige gevallen gebruikt voor criminele activiteiten, zoals de opslag van gestolen goederen, drugs, geld of wapens. Daarnaast worden onder andere arbeidsmigranten vaak misleid en uitgebuit door hen te huisvesten in dit soort panden. Spookbewoning kan zorgen voor overlast, onveiligheid en onrust in de omgeving. De gemeente en diverse partners slaan in de aanpak van ondermijning de handen ineen. Zo zorgen we voor een gemeente waar geen plek is voor ondermijning en waar veilig gewerkt en gewoond kan worden. 

Ondermijningsteam Tweestromenland (OTSL)

Het Ondermijningsteam Tweestromenland bestaat uit de volgende organisaties: gemeenten Tweestromenland, politie, douane, omgevingsdienst, energiemaatschappijen en het RIEC. 

Meldingen helpen ons

Naast de rol van de overheid zijn signalen van ondernemers en inwoners belangrijk. Zij vormen namelijk de ogen en oren van de wijk en met hun oplettende blik kunnen we georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Zijn er vermoedens van ondermijning of criminaliteit? Dan kunnen ze dit melden bij de wijkagent of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Meer berichten