Logo demaasenwaler.nl
<p>Na Oud en Nieuw komt er snel een nieuwe klimspin.</p>

Na Oud en Nieuw komt er snel een nieuwe klimspin.

(Foto: Wijkagent Druten-Zuid)

Klimspin na Oud en Nieuw terug in Druten

DRUTEN - Zo snel mogelijk na Oud en Nieuw komt er een nieuwe klimspin, speeltoestel, tussen de Hansekamp en Scharenburgsestraat in Druten. Het toestel werd bij de afgelopen jaarwisseling vernield. 

De voltallige gemeenteraad schaarde zich tijdens de vergadering donderdagavond achter het voorstel van Kernachtig Druten en de Samenwerkende Dorpslijsten om geld voor de vervanging te reserveren. Die kosten, ruim twintigduizend euro, bedragen een derde van het budget voor speeltoestellen in de hele gemeente. Dat noemde wethouder Willy Brink nog wel als kanttekening.

De daders zijn dan wel “in het vizier” zoals hij het stelde, maar of de kosten ook eenvoudig op de vandalen kunnen worden verhaald is nog maar de vraag. “Het geld gáát binnenkomen, maar de procedure kan weleens wat tijd gaan kosten.” 

Daar wil de gemeenteraad niet op wachten. Om de gevolgen van het vandalisme niet voor rekening te laten komen van het speeltuinbudget, droegen ze het college verder op om de twintigduizend euro uit het potje incidentele uitgaven te betalen.

Gerrit Jan Riedstra

Meer berichten