In Beuningen werd afgelopen jaar de veteranencoin geïntroduceerd. Op de achtergrond het veteranenmomument.
In Beuningen werd afgelopen jaar de veteranencoin geïntroduceerd. Op de achtergrond het veteranenmomument. Foto: Gemeente Beuningen

Extra subsidie Veteranenplatform Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Het Veteranenplatform Beuningen krijgt vanaf 2022 jaarlijks 2.000 euro extra subsidie. Het voorstel om de subsidie te verhogen werd dinsdag 9 november unaniem door de raad gesteund. Met het geld kunnen extra activiteiten voor in de gemeente wonende veteranen worden georganiseerd. 

De extra subsidie voor het veteranenplatform was een voorstel Beuningen Nu & Morgen en CDA Beuningen. ‘Het veteranenplatform biedt een thuisbasis voor deze gewaardeerde inwoners van de gemeente. Onder de in Beuningen wonende veteranen bleek echter behoefte aan meer saamhorigheid en mogelijkheden om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Met het toekennen van een subsidie om extra activiteiten te organiseren en vorm te geven, zetten we veteranen meer in het voetlicht, en geven we ze erkenning’, laat Dave Preijers van CDA Beuningen weten. Hij is blij dat de gemeenteraad het voorstel unaniem steunde en de veteranen extra subsidie tegemoet kunnen zien.

Beuningen kent sinds 2006 een veteranenplatform. In de gemeente Beuningen wonen circa 150 veteranen.