Graffiti PWA-brug
Graffiti PWA-brug Foto: Reinier Jansen

Provincie heeft handen vol aan bekladding Prins Willem Alexanderbrug

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - De brugpilaren van de Prins Willem Alexanderbrug in Beneden-Leeuwen worden de laatste maanden regelmatig beklad met leuzen. In de teksten wordt het bestaan van covid in twijfel getrokken, en worden de media beticht als brengers van ‘fake news’. Provincie Gelderland heeft er haar handen vol aan om de teksten onleesbaar te maken en/of te verwijderen. Het is onbekend wie er achter de bekladding zit.

‘We hebben vaker last van graffiti, en regelmatig treffen we dit aan bij bruggen en viaducten’, laat een woordvoerder van de Provincie Gelderland weten. ‘De bekladding van de brugpilaren van de Prins Willem Alexanderbrug speelt sinds dit voorjaar. Gaat het om schokkende of kwetsende teksten, dan proberen we die zo snel mogelijk onleesbaar te maken of te verwijderen. In het geval van de brug in Beneden-Leeuwen hebben we een aantal keren de teksten onleesbaar gemaakt, en in augustus is de brug helemaal schoongemaakt. Helaas werd de brug daarna opnieuw beklad.’

Aangifte
De woordvoerder geeft aan dat de weginspecteurs alert zijn op de situatie, en dat passanten die iets verdachts zien bij de brug hiervan melding kunnen maken bij de Provincie. Een mogelijk volgende stap is dat de Provincie aangifte doet.

PWA-brug
Graffiti PWA-brug
Graffiti PWA-brug
Graffiti PWA-brug
Graffiti PWA-brug
Graffiti PWA-brug
Graffiti PWA-brug