Afbeelding
Foto: Diana de Leur

Duizend woningen erbij in Ewijk

Algemeen

EWIJK - Duizend woningen erbij in Ewijk, dat is het plan waarmee het college van burgemeester en wethouders de komende tijd de boer opgaat. Het plan is onderdeel van het grotere project ‘panorama 2040’, waarmee de gemeente groeit tot zo’n 30.000 inwoners.

Zowel aan de westzijde als zuidzijde van Ewijk moeten die woningen erbij komen. Binnen het dorp zijn in bestaande plannen ongeveer 342 woningen aangegeven. In het deel nabij de Burgemeester Sprengerlaan is het idee om woonbuurten met kleine hofjes te realiseren. Daar kunnen verschillende woningtypen ontstaan. De nieuwe buurt zou dan wel een ontsluiting op de Van Heemstraweg moeten krijgen. Ewijk-Zuid is het gebied tussen de snelwegen, de Koningstraat en De Steeg. Hier moeten ongeveer 650 woningen komen. Ook hier komen veel verschillende woningtypen en is er duidelijke mix met veel groen en water.

Door de toevoeging van zoveel woningen krijgt Ewijk ook een extra ontsluitingsweg. Het heeft op dit de voorkeur om die achter het bedrijventerrein over de snelweg richting de Schoenaker te laten lopen. 

Door Patrick Huisman