Afbeelding
Foto:

SP neemt niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen WMW

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL -  Het bestuur en de gemeenteraadsleden hebben na uitgebreide afwegingen besloten dat de SP niet zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen voor West Maas en Waal in maart 2022. 

‘Hoewel het draagvlak voor de SP in onze gemeente onverminderd groot is, zoals ook blijkt uit de verkiezingsresultaten van de afgelopen jaren, betreuren wij het dat er onvoldoende kandidaten beschikbaar zijn voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen’, laat de lokale SP-afdeling in een persbericht weten. Aan de beslissing ligt een duidelijke belangenafweging ten grondslag. De SP hecht er veel waarde aan dat de functie van een gemeenteraadslid naar behoren wordt ingevuld. Veranderende tijden, decentralisatie van taken door de landelijke overheid hebben als gevolg dat de toename van werkzaamheden en bijbehorende tijdsinvesteringen enorm is geweest. ‘Niet alleen voor de werkzaamheden van de leden van de gemeenteraad, maar met name ook voor de organisatie daaromheen zijn veel mensen nodig. Voor onze partij is dat in de huidige omstandigheden op dit moment helaas niet meer in te vullen.’

De SP afdeling Maas en Waal betreurt het dat de oppositie zoals ze die in de afgelopen jaren heeft vormgegeven hiermee gaat verdwijnen. ‘Dit neemt niet weg dat wij ons actief blijven inzetten voor onze idealen met acties, hulpdienst en diverse lokale initiatieven’, aldus de partij. 

Voor meer informatie, zie: westmaasenwaal.sp.nl.