Vrijwilligers aan het werk in park Groenewoud in Boven-Leeuwen
Vrijwilligers aan het werk in park Groenewoud in Boven-Leeuwen Foto: Reinier Jansen

Reinier Jansen wint eerste prijs fotowedstrijd

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - De winnaars zijn bekend van de vierde fotowedstrijd die gemeente West Maas en Waal had uitgeschreven voor de inwoners. De gemeente heeft 91 inzendingen gehad. Met een vijfkoppige jury zijn de foto´s beoordeeld op originaliteit, kwaliteit, sfeer en of aan de opdracht voldaan was. 

Het thema dit jaar was ‘wij zijn West Maas en Waal’. De eerste prijs is gewonnen door Reinier Jansen uit Beneden-Leeuwen met een foto van Park Groenenwoud in Boven-Leeuwen. Op de foto staan vrijwilligers, die de handen uit de mouwen steken om het park schoon te maken. 

De tweede prijs ging naar Erico Schiks uit Beneden-Leeuwen. Hij heeft een foto ingestuurd van het hoge water van afgelopen zomer. Een boer doet er alles aan om circa 30 hectare mais te redden door de zomerdijk op een nette wijze te verhogen. Dit is na de tijd weer netjes opgeruimd.

De derde prijs is gewonnen door Marlies van Zon uit Alphen. Ze stuurde een foto in van ijshockey op de natuurijs schaatsbaan van afgelopen winter. 

De drie winnende foto’s zijn beloond met een afdruk van hun foto en een waardebon van respectievelijk 75, 50 en 25 euro.

IJshockey op natuurijs schaatsbaan in Alphen, winter 2020/2021
Hoogwater zomer 2021
Burgemeester Vincent van Neerbos, Erico Schiks, Marlies van Zon en Reinier Jansen.