Overvolle bussen van Druten naar Nijmegen in de spits
Overvolle bussen van Druten naar Nijmegen in de spits Foto: Redactie Maas&Waler

Extra bussen vanuit Druten naar Nijmegen

Algemeen

DRUTEN - Vervoersbedrijf Breng gaat tijdens de ochtendspits extra bussen inzetten tussen Druten en Nijmegen. Aanleiding hiervoor is onder meer de grote drukte op de buslijnen richting Nijmegen. De bussen zaten de afgelopen dagen zo vol dat reizigers achterbleven op het busstation. Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid stelde het college van B en W daarover onlangs schriftelijke vragen. 

De extra bussen in de ochtendspits rijden sinds donderdag. Steeds wanneer er een bus richting Nijmegen vertrekt, zal er een tweede achteraan rijden. Op lijn 89 rijden er tussen 7.30 en 9.00 uur elk half uur twee bussen. Voor reizigers op lijn 12 worden er om 7.30 en 8 uur extra bussen ingezet. Chauffeurs krijgen de instructie om passagiers te verzoeken door te lopen naar achteren. Het aantal mensen dat instapt, wordt bovendien bijgehouden.

Brengt verwacht met deze aanpassing alle reizigers vanaf nu mee te kunnen nemen. Mocht blijken dat er andere maatregelen nodigzijn, dan gaat het vervoersbedrijf opnieuw in overleg met de provincie.

Lees ook het artikel over de schriftelijke vragen van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid omtrent de drukte in de bussen.