Logo demaasenwaler.nl
<p>De nieuwe kopers woningen Gravin van Rechterenschool</p>

De nieuwe kopers woningen Gravin van Rechterenschool

(Foto: Gemeente West Maas en Waal)

Vier woningen Gravin van Rechterenschool

APPELTERN - Wonen in een oud schoolgebouw. Voor velen een droom, maar voor Maik van Ooijen (25) uit Appeltern eentje die werkelijkheid wordt. Samen met drie andere jongeren, waaronder goede vriend Falco, neemt hij over een tijdje zijn intrek in de voormalige Gravin van Rechterenschool. Afgelopen maandag werd hiertoe de koopovereenkomst getekend.

De gemeente West Maas en Waal zocht al langere tijd een passende invulling voor het pand. De challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland, geïnitieerd door de provincie, bood uitkomst. Het project koppelt woningzoekenden aan leegstaande gebouwen. Vanuit de gemeente zijn de Gravin van Rechterenschool in Appeltern en het oude dorpshuis de Hanze in Maasbommel aangewezen als geschikte locaties. De afgelopen maanden is gezocht naar enthousiaste inwoners die van deze bijzondere panden hun thuis wilden maken. De groep met het beste idee mag het gebouw kopen en aan de slag.

Aanzicht behouden
De voormalige school in Appeltern heeft een oppervlakte van 450 m2 en staat op een kavel van circa 2.000 m2. Het pand gaat ruimte bieden aan vier woningen. ‘Daarbij blijven de historische kenmerken, maar ook het aanzicht behouden’, laat Maik weten. Hij kijkt er naar uit om - zodra de omgevingsvergunning rond is - aan de slag te gaan. ‘Er moet een hoop gebeuren. Tussenmuren, sanitaire voorzieningen, per woning een aparte entree. Daar zal wat tijd (en geld) in gaan zitten’, lacht hij. Ook op het gebied van duurzaamheid moet het viertal flink aan de bak.

Waar Maik zelf niet op de Gravin van Rechterenschool heeft gezeten, heeft vriend Falco dat wel. ‘Het is mooi om zijn verhalen en herinneringen te horen, wanneer we door het gebouw lopen. Voor hem is het extra bijzonder om hier straks te wonen.’ Zelf is Maik vooral blij dat hij in Appeltern kan blijven. ‘De woningmarkt is op dit moment niet echt gunstig voor een starter. Zeker niet wanneer je, zoals ik, graag in het dorp wil blijven wonen.’
Nu de koopovereenkomst is getekend is het wachten op de omgevingsvergunning. Daarna kan gestart worden met de verbouwing.

Meer berichten